Stadsblokken Arnhem Stadsblokken Arnhem Stadsblokken Arnhem

Arnhem is al jaren bezig om de relatie met de Rijn te verstevigen, waarbij veelal alleen gekeken werd naar de noordzijde van de rivier.

De vernieuwingen van de Arnhemse binnenstad, grenzend aan de Rijn, kunnen echter eenvoudig als zelfstandige projecten ingepast worden in de aanwezige stedelijke structuur.

Met de ontwikkeling van een nieuw stedelijk front in de groene rivier, Rijnkade-Zuid, wordt Stadsblokken een logisch verbindend stadspark tussen noord en zuid, met situering van een passantenhaven, een bezoekerscentrum voor toegang naar Meinerswijk, een evenemententerrein en bijvoorbeeld een faciliterend hotel

Een loop-fiets verbinding vanaf de Arnhemse binnenstad naar Stadsblokken wordt gedragen door een havengebouw met secundaire culturele en horeca voorzieningen en takt aan op de bestaande verbinding naar Malburgen-West over de groene rivier.

Op ruim uitkragende stadsbalkons aan de hoge kade wordt het goed toeven bij de bestaande horeca, met fraai uitzicht op de rivier, wuivende masten en het stadspark.

De Jansbeek stort als een waterval vanaf een stadsbalkon in de lager gelegen Rijn.

Stadsblokken Arnhem