• Ontwerp: 2010 – 2011
  • NMLX architectuur i.s.m. Maquettebouw Otten
  • Opdrachtgever: IBBR BV Nieuwegein
  • Webwerk: www.marioncoenen.nl atelier at marioncoenen dot nl
testcase

Voor een testlocatie van een grote kabelexploitant is een testcase ontworpen volledig samengesteld uit volkernmateriaal.
Het gelijktijdig testen van duizenden routers, mediaboxen en overige randapparatuur met elk hun specifieke aansluitingen gebeurt momenteel in metalen kastopstellingen, waardoor de gegenereerde inductiespanningen tot vervelende neveneffecten kunnen leiden en de testresultaten nadelig beïnvloeden. Een wirwar van losse kabels komt de overzichtelijkheid niet ten goede.

Door de gunstige antistatische eigenschappen van volkern worden inductiespanningen tot een minimum beperkt.
Het materiaal leent zich uitstekend voor maatvaste uitfrezingen, waardoor voor de assemblage geen bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Daarnaast kunnen de vele elektrotechnische componenten ten behoeve van aansluitingen rechtstreeks in de volkern gespaarde openingen gemonteerd worden, wat gezien de grote hoeveelheden een aanzienlijke kostenbesparing oplevert en een grote mate van flexibiliteit met betrekking tot voortschrijdende techniek in zich heeft. Bij wijzigingen behoeft alleen de ‘componentenbalk’ vernieuwd te worden. Door de overzichtelijke plaatsing van de gecodeerde aansluitingen en het gebruik van korte verbindingskabels is de randapparatuur eenvoudig aan te sluiten en te traceren.

testcase