Paasberglaan Arnhem Paasberglaan Arnhem Paasberglaan Arnhem

Deze helft van een 2O1K woning op de Paasberg in Arnhem-noord is onderdeel van een kleine uitbreidingswijk uit de jaren 50 van de vorige eeuw en is fraai ingebed in het geaccidenteerde terrein.
De wens om het woonprogramma op de begane grond te vergroten is vormgegeven middels een hedendaagse uitbreiding, welke voortborduurt op de karakteristieken van de bestaande architectuur en zich door de materialisering bescheiden voegt in de bosrijke omgeving.

Het monoliet houten volume is in de bestaande terug liggende nis in de achtergevel geschoven en neemt de dakhelling van de woning over. Het bestaande balkon is vernieuwd en meegenomen in eenzelfde materialisering.
De ontsluiting vanuit de uitbreiding naar het met een pergola overkapte terras is aan de zijkant gesitueerd. Een hoger gelegen terras naast de tuinberging en de tuin zijn te bereiken via betontreden.
Het royale venster aan de tuinzijde biedt vanaf een verwarmde vensterzitbank uitzicht op de tuin.

In het interieur biedt een nieuwe glaspui zicht op de bestaande trappartij en is de bestaande keuken visueel bij het woonoppervlak betrokken.

Paasberglaan Arnhem